Kreatief met kurk

Gepost op: 17 juli 2019

Ik heb best wel twee linkerhanden en vond mezelf nooit creatief. Kreatief met Kurk, naar de gelijknamige serie van Arjan Ederveen en Tosca Niterink is dan ook niet op mijn lijf geschreven. Alhoewel ik dan wel weer weet, dat er minstens vijf manieren zijn om een fles wijn te openen zonder kurkentrekker.

Wanneer ben je creatief?

Als je ergens handig in bent, bijvoorbeeld knutselen, bouwen, ontwerpen, tekenen dan word je al snel creatief genoemd. Ik ben vooral goed met mijn hoofd. Dus in het bedenken van concepten, teksten en beelden. Binnen een korte tijd creëer ik in mijn hoofd een paar ideeën, waarvan vaak minstens één die iedereen ‘creatief’ vindt.

Snel een oplossing voor een probleem

In mijn eerste blog over kwaliteiten schreef ik dat ik vond dat snel denken een zwakte is. Dat je dan niet goed genoeg ergens over nadenkt, voor je iets zegt. Nu weet ik niet alleen dat het een kracht is om snel te kunnen denken, maar vind ik het ook nog eens superleuk om te doen. Ik krijg er heel veel energie van, om een ondernemer verschillende creatieve oplossingen aan te dragen.

Brochures, werkboeken en teksten

Het is goed om nieuwe dingen te proberen. Zo heb ik onlangs een aantal creatieve opdrachten aangenomen die ik nog niet eerder had gedaan. Superspannend, maar hierdoor heb ik een nieuwe kant van mezelf ontdekt. Zo heb ik een brochure en werkboeken gemaakt, content geschreven en websiteteksten aangepakt. De positieve feedback die ontving, bevestigde mijn kwaliteit. Omdat ik het heerlijk vind om creatief met mijn hoofd bezig te zijn, wil ik deze kwaliteit de komende tijd alleen maar verder ontwikkelen. Wanneer ik deze opdrachten niet had aangenomen, omdat ik dacht dat ik ze niet kon, was ik hier nooit achter gekomen.

Kan je dan elke opdracht aannemen, want wie weet is het een kwaliteit?

Nee! Een heel kort en duidelijk antwoord. Deze opdrachten had ik nooit aangenomen als het me niet leuk leek om te doen. Alleen als je ergens passie voor hebt, kun je iets wat onmogelijk lijkt, mogelijk maken. Dat betekent dat je ook iets kan afwijzen waar je heel goed in bent. Puur en alleen omdat je het helemaal niet (meer) leuk vindt om te doen. Zelf heb ik na mijn studie een tijdje op een klantenservice gewerkt. Ik was er goed in, kreeg goede beoordelingen, maar haalde er totaal geen voldoening en plezier uit.

Ook nu bepaal ik kritisch wat ik wel of niet wil doen. Zelfs al moet ik daardoor opdrachten afwijzen die ik op dat moment goed kan gebruiken.

Quick Thinking

Zoals ik al aangaf geeft het mij energie om mijn hersenen voor jou te laten kraken. Dus:

Ben jij op zoek naar een inventieve oplossing voor een probleem?
Zoek je een uniek cadeau?
Wil je een leuke titel voor je blog?
Heb je een mooi beeld, maar weet je geen pakkende tekst?
Zou je hulp kunnen gebruiken bij creatief gebruik van woorden?

Stuur me dan een bericht en je krijgt binnen 48 uur, gratis een idee van mij.

Daag jij me uit?